ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

35 εκατ. ευρώ για χώρους υγιεινής και ράμπες για ΑΜΕΑ στα σχολεία

Διάδωσέ το

 

www.fresh-education.gr
Σε όλη τη χώρα 7.361 σχολεία δε διαθέτουν ράμπα για να εισέλθει αναπηρικό αμαξίδιο και περισσότερα 9.917 δεν διαθέτουν χώρους υγιεινής για ΑμεΑ.

Πρόσκληση του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», συνολικού προϋπολογισμού 240 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Πρόσκληση αφορά και κονδύλι ύψους 35 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτεί την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Βασικός στόχος είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής πρόσβαση των παιδιών ΑμεΑ στους χώρους των σχολείων και να πάψουν επιτέλους να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλη τη χώρα 7.361 σχολεία δε διαθέτουν ράμπα για να εισέλθει αναπηρικό αμαξίδιο και περισσότερα 9.917 δεν διαθέτουν χώρους υγιεινής για ΑμεΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ερωτήσεις και Απαντήσεις σχετικά με την κατάθεση αιτήσεων για τους διορισμούς εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή

Δείτε επίσης

Διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών Μονάδων

Διάδωσέ το Από το σχολικό έτος 2024-2025 διευρύνεται το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *