Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμπλήρωση ωραρίου και μετατροπή συμβάσεων αναπληρωτών ΕΣΠΑ (έγγραφο)

Διάδωσέ το

προσλήψεις αναπληρωτών

Συμπλήρωση ωραρίου αναπληρωτών ΕΣΠΑ- Έγγραφο

www.fresh-education.gr

Έγγραφο απέστειλε η Επιτελική  Δομή  ΕΣΠΑ  Τομέα Παιδείας προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σχετικά με τη συμπλήρωση ωραρίου και μετατροπή συμβάσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ σημειώνοντας τα παρακάτω:

  • Στο πλαίσιο υλοποίησης πράξεων ΕΣΠΑ οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονται απασχολούνται όπως αναφέρεται ρητά και στις υπουργικές αποφάσεις πρόσληψης, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες των συγκεκριμένων πράξεων και την παροχή διδακτικού έργου της ειδικότητά τους.
  • Δεν είναι δυνατή η σύμπλήρωση ωραρίου με διοικητικό έργο, με κατ΄οίκον διδασκαλία, σε γραμματειακή υποστήριξη,σε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας ή πρόσθετης διδακτικής στήριξης κλπ. αφού δεν προβλέπεται στο φυσικό αντικείμενο των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οριοθέτηση μαθητών στην τάξη (Οδηγίες και ενδεικτικά μέτρα)
  • Σύμφωνα με τους κανόνες επιλεξιμότητας   δαπανών που εφαρμόζονται στα ΕΠ του ΕΣΠΑ 2014-2020 , οι επιλέξιμες δαπάνες των Πράξεων είναι οι δαπάνες που είναι αναγκαίες για την υλοποίηση της εκάστοτε πράξης και χρησιμοποιούνται με αποκλειστικό σκοπό την επίτευξη των στόχων της πράξης και των αναφερόμενων αποτελεσμάτων της.
  • Οι κανόνες επιλεξιμότητας έχουν υποχρεωτική εφαρμογή και πρέπει να τηρούνται από όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων.
  • Η μετατροπή συμβάσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών από μειωμένου ωραρίου σε πλήρους δύναται να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των οικείων προγραμμάτων των Πράξεων ΕΣΠΑ

Ενημερωθείτε και στη σελίδα του fresh-education.gr στο f/b πατώντας εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Καταγραφή αναγκών για διορισμούς στη Γενική μέχρι το 2020. Τι θα ληφθεί υπόψη.

 

Δείτε επίσης

Αναπληρωτές: ειδική προκήρυξη για κάλυψη κενών στα σχολεία

Διάδωσέ το Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *