ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζαχαράκη: Σήμερα η γ΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, μέσα στις επόμενες 6 ημέρες οι προσλήψεις με τρίμηνες συμβάσεις

Διάδωσέ το

Σήμερα θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών της γ΄φάσης ενημέρωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Η υφυπουργός ενημέρωσε επίσης ότι μέσα στις επόμενες έξι ημέρες θα πραγματοποιηθούν και οι προσλήψεις των αναπληρωτών που θα αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς των ευπαθών ομάδων ( δείτε εδώ περισσότερα)

Σχετικά με τις καταλήψεις  ανέφερε ότι “είχαμε ύφεση παραπάνω από 40% την Παρασκευή και περιμένουμε νέα στοιχεία μέσα στην ημέρα από όλη την Ελλάδα”

Σχετικά με τις καταλήψεις η υφυπουργός  παιδείας σημείωσε τα εξής:

Είναι μια προσπάθεια συλλογική να εξηγήσουμε στα παιδιά τι συμβαίνει γιατί είμαστε όλοι σε μια περίοδο πίεσης με πολλές ανατροπές στην καθημερινότητά μας. Πρέπει να δώσουμε ευκαιρία όλοι στο δημόσιο σχολείο, να λειτουργήσει, να μπούμε στις τάξεις να κάνουμε τα μαθήματά μας, που στερηθήκαμε τόσο πολύ καιρό και  τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν με ανοιχτά σχολεία.

Τέλος  σημείωσε ότι  “Ο δήμος είναι αυτός που  μπορεί να απαντήσει για το ζήτημα του καθαρισμού των σχολείων, για το ζήτημα των αντισηπτικών κ.ά και από την άλλη το Υπουργείο Παιδείας απαντάει για το ζήτημα των εκπαιδευτικών και τη συμπλήρωση των κενών”

Προσλήψεις εκπαιδευτικών το 2021 προβλέπονται στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού
 

Δείτε επίσης

Αναπληρωτές: ειδική προκήρυξη για κάλυψη κενών στα σχολεία

Διάδωσέ το Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *